RCA

Asigurarea de raspundere civila, RCA-ul, este o polita obligatorie pentru toti soferii. Scopul acesteia este de a acoperi daunele provocate partilor terte implicate intr-un accident provocat de dumneavoastra.

Daunele pe care le poate acoperi sunt cuprinzatoare, variind de la pagube materiale provocate persoanelor terte, la vatamari corporale, deces si, bineinteles, daunele provocate autoturismelor.

Motivul pentru care aceasta asigurare este obligatorie este evident: de fiecare data cand ne aflam in trafic ne expunem unor riscuri considerabile, iar in cazul unui accident, daunele provocate se pot ridica la sume considerabile de bani, pe care nu intotdeauna le putem suporta. RCA-ul este cel mai bun mod prin care ne putem proteja in acest sens, asigurandu-ne ca putem acorda partilor terte implicate in accident ajutorul financiar care li se cuvine.

Echipa noastra este dedicata muncii sale si lucreaza in permanenta pentru a oferi clientilor si nu numai cea mai buna experienta. Toti soferii au posibilitatea de a incheia o polita RCA intr-un mediu sigur. Datele trasmise noua trebuie sa fie exacte, pentru ca pretul care vi se calculeaza sa fie corect. Cu noi beneficiati de cele mai bune preturi si cele mai bune si rapide servicii. Echipa noastra acorda importanta fiecarei polite incheiate si se asigura de livrarea imediata a acesteia.

Asigurarea RCA trebuie sa reprezinte o prioritate pentru toti soferii si este important sa va documentati foarte bine cu privire la daunele pe care le acopera polita aleasa de dumneavoastra inainte de a o semna. Avand o asigurare buna va puteti bucura de o experienta de sofat lipsita de griji si stres, stiind ca ati facut lucrul responsabil si v-ati asumat precautiile necesare.

RCA-ul este o polita de asigurare auto obligatorie pentru toti soferii si reprezinta un mod foarte bun prin care va puteti asigura ca, in cazul unui eveniment nefericit, veti putea acoperi in totalitate daunele provocate partilor terte implicate in accidentul produs din cauza dumneavoastra.

In prezent, toate firmele de asigurari pun la dispozitia clientilor acest tip de polita. Noi va oferim posibilitatea de a comanda prin noi polita dumneavoastra. Comandand la noi polita de asigurare veti economisi timp si chiar bani. Acum puteti gasi cea mai buna oferta in doar cateva minute, fara a fi nevoiti sa consultati separat politele oferite de diferite agentii de asigurari. Echipa noastra este intotdeauna la curent cu cele mai bune oferte, pe care le compara in timp real pentru a va oferi cele mai bune variante.

Ca soferi, avem o responsabilitate foarte mare atat pentru propria siguranta si cea a pasagerilor din masina pe care o conducem, cat si pentru cea a partilor terte implicate in trafic, soferi si pietoni. Asigurarea RCA este conceputa pentru a ne oferi ajutor in cazul in care provocam daune acestora. Aflati de cea mai buna polita RCA pentru dumneavoastra si plasati o comanda pentru a economisi timp si energie.

Daca sunteti in cautarea unei polite de asigurare R.C.A. ieftin, la noi veti gasi cu siguranta pretul cautat intrucat  colaboram cu toti asiguratorii autorizati dintre care enumeream: Generali, Allianz, Asirom, Euroins, Carpatica, City Insurance, Astra, Groupama, Uniqa si Omniasig.

Politele de asigurare se pot achita in sucursala noastra sau prin transfer bancar. Daca alegeti optiunea de a achita prin transfer, polita de asigurare se emite imediat cum avem confirmarea platii iar o copie va fi trimisa pe adresa dumnevoastra de email.

Toti proprietarii de autovehicule trebuie obligatoriu sa incheie o asigurare de raspundere civila auto (R.C.A.). Scopul acestei asigurari este ca cel pagubit sa primeasca obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite, independent de situatia materiala a celui care a produs paguba. In acest fel, asigurarea de raspundere civila auto este in interesul tertului pagubit, dar si in interesul celui care a produs paguba.

Despagubirile platite de o societate de asigurare unui tert pagubit intr-un accident auto, in baza asigurarii RCA incheiata pentru autovehiculul care a produs accidentul, nu vor depasi valoarea prejudiciilor cauzate si nici limitele maxime (limitele de raspundere) la care s-a angajat asiguratorul: tarifele valabile pentru 2014 au fost stabilite de catre societatile de asigurare la 1.000.000 euro pentru daune materiale si 5.000.000 euro in caz de vatamari corporale.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri, echipa noastra va sta la dispozitie in permanenta.

Ce trebuie sa stiti despre BONUS/MALUS

Clasele de bonus-malus se atribuie automat, interogand baza de date nationala C.E.D.A.M.
Pentru a beneficia de o aplicare corecta a clasei de bonus-malus este important sa verificati corectitudinea datelor introduse in calculatorul RCA.
In cazul in care detineti in proprietate mai multe vehicule, aplicarea clasei de bonus-malus se face individual pentru fiecare vehicul in parte
B – reprezinta BONUS (reducere), iar numarul din dreptul literei B indica nivelul de reducere.
Exista 14 clase de BONUS pentru care se acorda urmatoarele reduceri:

B0 -0%
B1 -5%
B2 -10%
B3 -14%
B4 -18%
B5 -22%
B6 -26%
B7 -29%
B8 -32%
B9 -35%
B10 -38%
B11 -41%
B12 -44%
B13 -47%
B14 -50%

Este foarte important ce clasa de BONUS aveti pe polita RCA pentru stabilirea urmatoarei clase de reducere (reducerile se acorda numai daca nu ati avut daune in anul calendaristic anterior si in anul curent).
De exemplu acordarea clasei de BONUS se face astfel:

Aveti pe polita clasa B1 -> Reinnoiti polita fara daune pe 6 luni -> primiti clasa B2
Reinnoiti polita fara daune pe 12 luni -> primiti clasa B3

Reducerile se acorda in acest fel pana ajungeti la B14.
M – Reprezinta MALUS (majorare), iar numarul din dreptul literei M indica nivelul de majorare.
Exista 8 clase de MALUS pentru care se aplica urmatoarele majorari:

M1 +5%
M2 +10%
M3 +20%
M4 +30%
M5 +45%
M6 +60%
M7 +80%
M8 +100%

MALUS-ul se calculeaza in functie de:
– numarul de daune provocate in anul calendaristic anterior
– numarul de daune provocate in anul calendaristic curent
– clasa de BONUS/MALUS anterioara
– perioada pe care se prelungeste asigurarea (6 luni sau 12 luni)
TRANSFER CLASA BONUS – MALUS
In cazul In care vindeti un vehicul si cumparati altul, se stabileste o noua clasa de bonus / malus pornind de la clasa de care utilizatorul a beneficiat anterior (clasa de bonus / malus se transfera doar in baza documentelor justificative si doar daca autovehiculul anterior a fost instrainat)